5 jaar garantie
meubelen met betekenis
rechtstreeks van de makers
100% tevredenheidsgarantie
levering < 6 weken

5 tips om je interieur aantrekkelijker te maken als je thuis werkt

Nu je de komende weken thuis moet werken, kijk je natuurlijk ook wat langer tegen je huis aan. Daarom van ons vijf tips om je huis wat aantrekkelijker te maken als je veel thuis werkt!

Tip 1: Plaats planten

Planten doen het goed in ieder interieur, maar als je veel thuis werkt is het nog veel belangrijker. Planten nemen namelijk zuurstof op uit de lucht en zorgen daarmee voor een gezonder binnenklimaat. En, het is ook nog eens bewezen dat je vrolijker wordt van planten.

Planten zorgen voor een fijnere werkomgeving

Naast vrolijker, is werken natuurlijk ook belangrijk als je thuis werkt. Dat is waarom planten je ook zullen helpen. Uit onderzoeken is gebleken dat planten zorgen voor het verhogen van de concentratie, waardoor je die moeilijke taak of het uitdagende project nu ineens wel makkelijk gedaan krijgt.

En wat nu nog meer kan helpen, planten verlagen de bloeddruk met gemiddeld 12%. En 56% van de ondervraagden in een onderzoek gaf aan dat zij zich lekkerder voelden met planten om zich heen.

Tip 2: Zorg voor een fijn bureau

Het bureau Radius van Radis en Michael Hilgers is perfect voor in kleine woningen of Tiny Houses. Of als je geen zin hebt om een heel bureau in je woning neer te zetten.

Een fijn, maar ook mooi bureau zorgt voor een prettiger werksfeer. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die hun eigen werkplek mogen inrichten veel gelukkiger en productiever zijn dan mensen die dat niet mogen. Gelukkig mag jij thuis helemaal zelf bepalen wat je doet met je bureau, dus kies een fijn bureau uit.

Een aantal tips uit ons assortiment zijn onder andere het bureau Desk van Wilber, wat goed past in een Scandinavisch interieur. Of als je wat kleiner behuisd bent, het wandbureau van Radis.

Heb je helemaal geen ruimte voor een bureau in je huis? Zorg dan dat je je goed afstelt op de hoogte van je eettafel. Dit kun je doen door te werken met kussens op de zitting van je stoel. Hiermee kun je de zitting instellen op de hoogte die jij fijn vindt.

Tip 3: Zorg voor een goede akoestiek

Niets zo vervelend als allerlei geluiden om je heen. Je kunt je dan afsluiten met een noise cancelling koptelefoon, maar je kunt ook andere maatregelen nemen om te zorgen dat je je kunt concentreren. Een roomdivider kan hierbij helpen, maar nog beter zijn specifieke producten die er voor zorgen dat de akoestiek in je huis of kantoor verbeterd. Dat kun je doen met de producten van Wilber zoals het akoestisch wall board. Zit je met z’n tweeën aan de keukentafel? Dan kan de desk screen een oplossing zijn als je wat privacy wil.

Heb je geen ruimte voor een eigen kantoor, maar wil je je toch kunnen afzonderen? Dan is een verplaatsbare screen de oplossing. Je hebt deze in harde varianten, maar deze zorgen niet voor het verbeteren van de akoestiek. Je zou ook kunnen kiezen voor varianten die van een zachte, akoestische stof zijn gemaakt zoals vilt.

Met de desk screen van Wilber heb je minder last van omgevingsgeluid.

Tip 4: Ruim je werkplek op voor je begint

Deze is erg belangrijk, want een opgeruimd hoofd heb je niet vanzelf. En dat is wel een vereiste om overzicht te houden in je werk. Daarom is het belangrijk om, voordat je begint, je bureau of tafel op te ruimen. Dan ben je een stuk productiever.

Hoe je je werkplek netjes houdt? Daar zijn allerlei methodes voor, denk maar aan de clean desk policy. Hierbij zijn de volgende drie stappen van belang:

PLAN – Elke ochtend begin je met een korte planning. Zorg dat je alleen de dingen die je voor de taak waarmee je begint nodig hebt op je bureau liggen. Daarnaast verzamel je alle dingen die je de rest van de dag nodig verwacht te hebben, maar die leg je in een hoekje op je bureau. Heb je dat hoekje niet? Leg het dan ergens in een kast waar je makkelijk bij kunt. Al het andere bewaar je uit het zicht.

PROTECT – Zorg dat voor mensen die op bezoek komen, je gegevens niet zichtbaar zijn. Je zit natuurlijk niet de hele dag achter je bureau of keukentafel. Maak het daarom een automatisme om elke keer dat je van je werkplek gaat te zorgen dat gevoelige gegevens niet inzichtelijk zijn. Niet voor je collega’s, maar ook niet voor je kinderen. Dit kun je doen door een korte blik te werpen op wat voor je ligt en daarnaast te zorgen dat je je computer vergrendelt. Al is het maar als je naar de WC gaat.
Dit helpt natuurlijk ook tegen vlugge kindervingers die net je document kunnen weg klikken zonder op te slaan. Dat document waar je net een uur aan hebt gewerkt.

PICK UP – Aan het einde van de dag. Als je klaar bent aan het einde van de dag, ruim dan netjes je plek op. Stop het in een mooie kast zodat je al je spullen veilig bij elkaar hebt. Je werkplek is leeg en beschikbaar voor andere activiteiten, zodat je niet bang meer hoeft te zijn dat alles verspreid raakt. Bijkomend voordeel is dat als je er aan gewend raakt om je bureau op te ruimen zodra je klaar bent, je in de ochtend een stuk productiever bent. Een schoon, opgeruimd kantoor en bureau bevordert je productiviteit!

Beginnen met een opgeruimd bureau zorgt er voor dat je productiever bent.
Beginnen met een leeg bureau zorgt er voor dat je productiever bent

Tip 5: Zorg voor een persoonlijke sfeer

Uit onderzoek is gebleken dat de favoriete werkplek van mensen huiselijk is. Dat moet de productiviteit wel ten goede komen de komende weken dus. Zorg daarom voor een persoonlijke sfeer in je studeerkamer of kantoor in huis. Hang een aantal mooie foto’s of schilderijen op aan de muur, gebruik je favoriete accessoires en maak je werkplek persoonlijk. Alles waardoor jij je goed voelt.

Voel je fijner

We hopen dat je met deze tips een stuk fijner en productiever thuis kunt werken, in een interieur dat je inspireert. Mocht je vragen hierover hebben, schroom niet om contact op te nemen met het MOMAA team om te overleggen wat het beste werkt voor jouw situatie.

€ 10 Korting op je bestelling
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg korting op je eerste bestelling.
    Inschrijven
    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statement