5 jaar garantie
meubelen met betekenis
rechtstreeks van de makers
100% tevredenheidsgarantie
levering < 6 weken

Mediterraans interieur? 8 tips voor een mediterraans interieur

Stel je voor. Je zit lekker in de zon, genietend van de zee, de Mediterraanse keuken, de prachtige natuur rondom de Middelandse Zee. Herken jij deze herinnering? En zou je maar wat graag een beetje van deze sfeer in huis halen om hier ook van te genieten? Lees dan hier onze tips voor een mediterraans interieur.

Met deze tips weet je zeker dat jij straks ook in huis terug denkt aan die heerlijke vakantie!

Prachtige Portugese tegels

Als je ooit in Portugal bent geweest, ken je ze wel. De mooie Portugese tegels die je overal ziet. Niet alleen op de vloeren, ook de buitenmuren worden er vaak mee betegeld. Je krijgt zo de meest prachtige patronen, in vaak allerlei prachtige kleuren. Kijk bijvoorbeeld naar deze vloer, hier wordt je toch verliefd op?

Met Portugese tegels krijg je een echte mediterraanse sfeer in je badkamer.
Met Portugese tegels krijg je een echte mediterraanse sfeer in je badkamer. © kopenenklussen.nl

Warme aardetinten voor een mediterraans interieur

De warme aardetinten die je vaak ziet rondom de Middelandse zee zijn er niet voor niets. Ze geven geborgenheid, ze geven sfeer en ze combineren goed met de grote houten meubels waar ze in de Mediterraanse landen gek op zijn.

Met warme aardetinten zoals rood, bruin, geel, oranje en lichtgroen zit je altijd goed om een fijne Mediterraanse sfeer te creëren in je huis. Je kunt natuurlijk ook altijd een variant op de basiskleur gebruiken!

Zachte en natuurlijke materialen

Warme aardetinten combineren goed met zachte materialen. Gebruik zacht aanvoelende materialen als wol en vilt om je huis aan te kleden. Of gebruik accessoires van die materialen.

Mediterraans interieur met zachte materialen
Zachte materialen zorgen voor een mediterraans interieur

Naast zachte materialen, kun je ook gebruik maken van hardere materialen. Maar zorg dan wel dat ze gebroken zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een kamerscherm gebruikt, kies er dan één die licht door laat.

Fijne vloerkleden

Dit is natuurlijk het Mediterraanse interieurproduct bij uitstek. Een fijn vloerkleed, om in de wat frissere winter toch fijne warme voeten te hebben. Naast warme voeten geven, stralen ze ook warmte uit en geven ze je ruimte sfeer. Kies een vloerkleed in een mooie warme aardetint met een mooie print of patroon.

Met dit prachtige vloerkleed met Portugees motief haal je de Middellandse zee wel in huis © Slowclub.nl

Wit gestuukte muren

Om het huis koel te houden, moet je wel met wit werken voor je muren. Daarom zijn zoveel huizen rondom de Middellandse zee wit aan de buitenkant. Maar ook in huis kun je dit prima toepassen, wanneer je dit combineert met accessoires en meubels van natuurlijke en warme tinten.

Zichtbaar metselwerk hoort echt thuis in een Mediterraans interieur

Een mooie muur met echt metselwerk en mooie stenen. Wie herinnert zich dat niet van zijn vakanties in ‘t zuiden? Dat is typisch aan de huizen rondom de Middelandse Zee en een Mediterraans interieur. Gelukkig hoef je tegenwoordig al niet meer je muur te slopen om er een nieuwe neer te zetten. Er zijn ook steenstrips te koop die je kunt gebruiken. Kies een steenstrip van natuursteen.

Een schouw zoals je die alleen terugvindt rondom de Middellandse zee. Perfect in een Mediterraans interieur.
Een schouw zoals je die alleen terugvindt rondom de Middellandse zee. Perfect in een Mediterraans interieur. © natuursteenstrips.nl

Fijn keramiek

Genieten van je maaltijd, maar dan in fijn keramiek. Of je mooie bloemen, maar dan in een mooie keramieken vaas. In een Mediterraans interieur mag dit niet ontbreken. Pluk je bloemen vers van de grond bij jou in de buurt of in de tuin, net zoals ze daar doen. Een mooi voorbeeld van een fijne keramieken vaas die goed past in zo’n interieur is onderstaande.

Keramieken vaas uit de 'Als gegoten serie'. Perfect in een Mediterraans interieur
Een mooie keramieken vaas die niet misstaat in een Mediterraans interieur.

Grote houten meubels maken je mediterraanse interieur echt af

Meubelen voor mediterraans interieur
Houten meubelen zijn typerend voor een Mediterraans interieur

En last but not least, de grote houten meubels die je in ieder huis terug ziet. De houten meubels stralen warmte uit, zijn stevig en comfortabel en gaan jaren mee. Bij MOMAA hebben we de meubels van de Portugese ontwerpers Fuschini die we aanbieden in deze mooie stijl. Mooie en grote houten meubels mogen niet ontbreken in een Mediterraans interieur. Kijk snel naar hun collectie.

€ 10 Korting op je bestelling
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg korting op je eerste bestelling.
    Inschrijven
    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statement