5 jaar garantie
meubelen met betekenis
rechtstreeks van de makers
100% tevredenheidsgarantie
levering < 6 weken

Albert Potgieter Designs

'Kijk en voel', dat is hoe de ontwerpen van Albert Potgieter het beste beschreven kunnen worden. En 'Kijk en voel', is ook zijn manier van ontwerpen. Albert was zes jaar lang fysiotherapeut in Zuid Afrika, voordat hij samen met zijn vrouw naar Rotterdam verhuisde. In 2017 verhuisde hij en startte hij zijn eigen bedrijf op, maar door zijn achtergrond in fysiotherapie gebruikt hij tijdens het ontwerpen en maken van zijn meubels nog steeds de methodes die hij ook daar gebruikte. Kijken en voelen, dat is waar het om draait bij Albert.

De Optique serie is precies zijn design stijl. Deze kwam tot stand nadat Albert gebruikte delen van Mahogany hout bemachtigde en aan het werk ging met een idee dat hij in z'n hoofd had en deze delen hout. Dit proces zorgde uiteindelijk voor de ontwikkeling van de Optique bank. Vanuit hier ontwikkelde hij ook de andere meubels uit de Optique reeks.

De visie van Albert Potgieter Designs is om unieke kunstzinnige meubels te maken, die de sfeer van je huis verbeteren.

Albert Potgieter Designs probeert zo duurzaam mogelijk te zijn als het gaat om het gebruik van hout. De meubelen uit de Optique reeks zijn allen gemaakt van goede kwaliteit gekapt hout, maar dat niet bruikbaar is voor grote fabrieken en daarom wordt verkocht. Door hier gebruik van te maken, hoeven er geen extra bomen worden gekapt voor deze meubelen, maar is er nog steeds sprake van hoge kwaliteit houtsoorten, zoals Albert's favorieten - mahogany en walnoot.

De Optique serie was te zien op de Rotterdam Art week 2019, de Dutch Design Week in 2019, in Stijlvol Wonen Magazine (December 2019) en zal te zien zijn op de Milan Design Week in april 2020.

Producten

Toont alle 3 resultaten

Enthousiast maar op zoek naar net iets anders?

Vraag middels onderstaand formulier maatwerk aan bij de designer.

€ 10 Korting op je bestelling
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg korting op je eerste bestelling.
    Inschrijven
    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statement