5 jaar garantie
meubelen met betekenis
rechtstreeks van de makers
100% tevredenheidsgarantie
levering < 6 weken

Elpee design

Als jonge architecten benaderen we lichtontwerp met oog voor proportie en materiaal. Met onze ontwerpen willen we een levendige draai geven aan interieurs, door dynamiek en harmonie in een lamp te onderzoeken. We streven naar sculpturaliteit, verfijnde details en de speelsheid van licht, gebruikmakend van zorgvuldig verwerkte, simpele materialen. We werken aan een lamp als aan een sculptuur. Met moderne technieken wordt het mogelijk de intuïtie van de beeldende kunst om te zetten in een uitvoerbaar ontwerp. Materiaal is schaars, dus bewijzen we dat ook laagwaardige materialen als MDF er prachtig uit kunnen zien en thuishoren in de high-end design branche.

Duurzaamheid

Onze standpunten binnen duurzaamheid gaan over materiaal en levensduur. Met ons ontwerp willen we laten zien wat de waarde van materiaal is. Materiaal is schaars, wat betekent dat we een nieuwe taal moeten omarmen in design: esthetisch hergebruik. MDF (Medium Density Fibreboard) is een gerecycled materiaal dat met een laagwaardig imago vooralsnog niet thuis hoort in high-end design. Met deze lamp proberen we met dat paradigma te breken, door een laagwaardig materiaal er prachtig uit te laten zien. Door de lasersnijder in te zetten om het laagwaardige plaatmateriaal te bewerken, maakt het oorspronkelijke karakter plaats voor verfijndheid en sculpturaliteit. Verder zijn alle verbindingen in de lamp droog (zonder lijm), waardoor een beschadigd onderdeel gemakkelijk vervangen kan worden. Hiermee heeft de eigenaar de levensduur van de lamp zelf in de hand.

Materialen

We werken graag met MDF, acrylaat en verfijnde verbindingen uit aluminium. In de bewerkingen maken we gebruik van de eigenschappen van het materiaal. MDF heeft de eigenschap dat het waanzinnig nauwkeurig materiaal is, voornamelijk wanneer het bewerkt wordt met een lasersnijder. Het heeft geen nerf zoals multiplex, waardoor het niet krom trekt, ook niet in lichtelijk vochtige lucht. Acrylaat gebruiken we om de eigenschap dat het licht uitstekend geleid, en als materiaal toelaat handmatig gematteerd te worden. Hierdoor controleren we een diffuse spreiding van het licht waar gewenst. De aluminium details zijn in samenwerking met een metaalbewerker ontworpen, vakmanschap uitstraalt.

Historie

Elpee design is in 2018 opgericht door Jelle Grevink en Pepijn Determann. In hun studio in Delft experimenteren ze op het grensvlak van architectuur en design, resulterend in het ontwerpen en bouwen van gewaagde lampen. De hanglamp 'Gausta' is op de Dutch Design Week 2019 tentoongesteld op het Design Perron in Eindhoven.

Negen dagen lang spraken ze honderden bezoekers, die hen een rijk beeld gaven van de boodschap, positionering en potenties van Gausta.

Producten

Toont 1 resultaat

Enthousiast maar op zoek naar net iets anders?

Vraag middels onderstaand formulier maatwerk aan bij de designer.

€ 10 Korting op je bestelling
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg korting op je eerste bestelling.
    Inschrijven
    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statement