5 jaar garantie
meubelen met betekenis
rechtstreeks van de makers
100% tevredenheidsgarantie
levering < 6 weken

Erna de Bie

Erna de Bie werkt om orde te scheppen. Karakteristiek aan het werk van Erna is het mathematisch-organische aspect.

Tijdens het ontwerpproces is de gevoelsterm ‘kloppendheid’ leidend en hanteert Erna bepaalde wetmatigheden. Bij het ontwikkelen van nieuw werk gaat Erna opzoek naar een bepaalde dynamiek, wat maakt een vorm spannend en hoe kan die vorm worden toegepast?

Haar werkwijze is  verre van methodisch. Dit resulteert vaak tot een trail and error traject: het lastige aan logica als uitgangspunt, is dat precies het omgekeerde, even logisch is. De elementen die door error ontstaan geven nieuwe mogelijkheden of inzichten. Elementen op die bijvoorbeeld spiegelbeeldig zijn uitgevoerd, kunnen de basis betekenen voor een nieuw werk: op deze manier ontstaan soms series.

Het materiaal dat Erna gebruikt bij het produceren van prototypes is voornamelijk gerecycled hout & plaatmateriaal, ook bij kringloopwinkels gaat ze graag materiaal shoppen. De meeste pdrachten worden uitbesteed aan lokale ambachtslui met oog voor het milieu.

Erna’s autonome werk, zo genaamde Kubieken, zijn te zien geweest in exposities door Europa tot in Japan. Een opdracht voor zitelementen (hout en hardsteen) was 10 jaar geleden haar eerste stap in de wereld van design. Ze hoopt dat haar toegepaste werk zijn weg over de wereld vindt en dat mensen op welke manier dan ook, plezier beleven aan haar werk.

Producten

Toont 1 resultaat

Enthousiast maar op zoek naar net iets anders?

Vraag middels onderstaand formulier maatwerk aan bij de designer.

€ 10 Korting op je bestelling
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg korting op je eerste bestelling.
    Inschrijven
    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statement