5 jaar garantie
meubelen met betekenis
rechtstreeks van de makers
100% tevredenheidsgarantie
levering < 6 weken

Figuron

Figuron is een kunst & design studio van Alexander Zhukovsky. Vanaf het begin van zijn carrière als industrieel ontwerper van auto's, medische apparatuur en huishoudelijke apparaten, heeft Alexander Zhukovsky zijn focus verlegd naar meubels, handgemaakte items en kunstobjecten in beperkte oplage. Studio Figuron is opgericht als in het kader van deze verandering van focus en voor het tot uiting brengen van de nieuwe visie van Alexander Zhukovsky op kunst en design en hun plaats in ons dagelijks leven. De oprichting van Studio Figuron heeft nieuwe ideeën, zoals 'ziel' en 'geest', naar de creativiteit van de auteur gebracht. Texturen, materialen, kleuren en vormen komen dichter bij de natuurlijke wereld. Alexander heeft echter zijn visie op functie, strikte ergonomische analyse en zijn algemene benadering van het ontwerpproces behouden.

Deelname aan etnografische expedities naar het noordpoolgebied, de studie van cultuur en levensstijl van de inheemse volkeren van het Siberische noorden, de studie van toegepaste kunst en modern design, interesse in zowel traditionele culturele waarden, hedendaagse technologie en de toekomst - al deze ervaringen hebben zijn ontwerpconcept en visie op wat wordt beschouwd als "goed ontwerp" beïnvloed.

Alles tezamen creëert dit de unieke gedachte achter de Figuron-objecten. Sommige ontwerpen van Alexander Zhukovsky zijn gebaseerd op mystieke symboliek en oude culturele ervaring, maar anderen zijn gebaseerd op een duidelijke functie en zijn voortgekomen uit ergonomische studie. De benadering van Alexander Zhukovsky naar kunst en design kan worden omschreven als 'functionele symboliek'.

Tegenwoordig zijn Alexander Zhukovsky en Studio Figuron gevestigd in twee steden: Warschau (Polen) en San Diego (VS). FIGURON-ontwerpen zijn getoond tijdens de Dutch Design Week (Eindhoven, Nederland), Salone Satellite (Milaan, Italië), ICFF (New York, VS), IMM Keulen (Keulen, Duitsland) en Stockholm Design Week (Zweden).

Producten

Toont alle 3 resultaten

Enthousiast maar op zoek naar net iets anders?

Vraag middels onderstaand formulier maatwerk aan bij de designer.

€ 10 Korting op je bestelling
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg korting op je eerste bestelling.
    Inschrijven
    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statement