5 jaar garantie
meubelen met betekenis
rechtstreeks van de makers
100% tevredenheidsgarantie
levering < 6 weken

Francesco Cantini

Als materiaal designer, geloof ik dat het nodig is om duurzaamheid te communiceren door het zetten van een nieuwe esthetische standaard. Gedreven door de materiaalkeuze, door het weer laten voelen van de dingen zoals ze zijn. Esthetiek speelt een fundamentele rol, daarom dat het debat over duurzaamheid ook gedreven moet worden door design. Andrea Branzi stelt dat duurzame ontwikkeling een radicale esthetische respons die 'het probleem van kwaliteit elimineert en terugkeert naar het voelen van dingen zoals ze zijn, het opzetten van nieuwe relaties, niet naar nieuwe vormen'.

Ik werk met design voor duurzaamheid en geloof dat innovatie komt voort uit het experimenteren en het samenwerken van diverse skills, kwaliteiten en kennis. Ik denk ook dat het belangrijk is om het uitdragen van research op het gebied van proces innovatie, het werken aan nieuwe vormen van vakmanschap, het terug gaan gebruiken van vergeten materialen of experimentele technieken met natuurlijke en synthetische materialen.

Research naar materialen is belangrijk, maar de designer fungeert als katalysator van het introduceren van nieuwe materialen op de markt en het fungeren als voorbeeld van scenario's voor de circulaire economie.

Het onderwerp van het debat rondom design is het opzetten van een systematische aanpak, die focust op het samenwerken van verschillende disciplines. Zoals gezegd in de theorie van Manzini's hyperselectie, er is nooit een materiaal dat geschikt is voor een specifieke taak. Er zijn altijd meerdere materialen die met elkaar strijden, daarom is het van belang om een diepgaande analyse te doen van de mogelijke materialen.

Bio

Francesco Cantini is geboren in Pisa (september 1991), waar hij studeerde aan het Istituto Statale d'Arte F. Russoli. In 2016 studeerde hij daarnaast af aan de opleiding Design aan het Libera Accademia di Belle Arti bij prof. Stefano Follesa. Na een korte periode in het buitenland bij de Harrison Design Studio, keerde hij terug naar Italië, waar hij werkte voor Mantellassi 1926.

In 2018 behaalde hij daarnaast met eervolle vermelding de master in Design, met zijn thesis over experimentele materialen.

Francesco is winnaar van enkele Italiaanse design prijzen zoals 'Riva1920', 'Design contest', 'Lettere a Ponti' en 'Un Goto per Venezia'. Daarnaast exposeert hij zijn product in het Murano Glas museum. Momenteel leeft hij in Florence, waar ook het ontwerp en design van zijn stoelen plaats vindt.

Producten

Toont 1 resultaat

Enthousiast maar op zoek naar net iets anders?

Vraag middels onderstaand formulier maatwerk aan bij de designer.

€ 10 Korting op je bestelling
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg korting op je eerste bestelling.
    Inschrijven
    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statement