5 jaar garantie
meubelen met betekenis
rechtstreeks van de makers
100% tevredenheidsgarantie
levering < 6 weken

Kees Dekkers

Ik ben Kees Dekkers uit Utrecht en ik ben sinds 2016 bezig met het maken van meubels en sinds 2018 met het ontwerpen en maken van lampen. In 1995 ben ik in Amsterdam geboren en al snel verhuisd naar het oosten, Brummen. Hier heb ik tot 2015 gewoond. De middelbare school heb ik in Zutphen aan de Vrije School gevolgd. Ik ben hierna rond gaan reizen door Centraal Amerika en mezelf op allerlei vlakken ontwikkeld en ontdekt.

In 2017 ben ik met een opleiding begonnen aan het Hout en Meubilerings College in Amsterdam. Ik volg daar de opleiding voor ontwerpend meubelmaker. Ik leer op deze school hoe de oude ambacht werkt en hoe de aller nieuwste machines te besturen zijn. In 2017 was ik één van de Talenten van het jaar door een kist met ouderwetse verbindingen te maken met een deksel vol inlegwerk. Tijdens mijn stages heb ik bij enkele vooruitstrevende meubelmakers en kunstenaars stage gelopen en gewerkt. Hier heb ik mijn horizon kunnen verbreden en mijn passie gevonden, het ontwikkelen en maken van prachtige producten, en dan met name lampen.

Bij het maken van de producten maak ik gebruik van een werkplaats die ik deel met nog 4 andere meubelmakers/ontwerpers omdat ik geloof in een deeleconomie en kruisbestuiving. Daarnaast gebruik ik uitsluitend hout uit Nederland en soms hout wat ik zelf buiten heb laten drogen in de tuin voor een aantal jaren. Ik werk het liefst met hout omdat het zo fijn te bewerken is en elk stukje uniek is en dus exclusief. De eigenschappen en diversiteit van hout zijn te vergelijken met die van mensen. Ik probeer dat stukje exclusiviteit in mijn werken te uiten door alle objecten een imperfectie mee te geven. De perfecte imperfecte perfectie.

Ik probeer mijn ontwerpen sexy en uitdagend te maken. En het moet ook een gesprek uitdagen, onderling, met elkaar, over of misschien wel met het object. Wat je ook in mijn objecten ziet of wat je er over denkt, iets moet je grijpen of niet begrijpen.

Producten

Toont alle 2 resultaten

Enthousiast maar op zoek naar net iets anders?

Vraag middels onderstaand formulier maatwerk aan bij de designer.

€ 10 Korting op je bestelling
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg korting op je eerste bestelling.
    Inschrijven
    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statement