5 jaar garantie
meubelen met betekenis
rechtstreeks van de makers
100% tevredenheidsgarantie
levering < 6 weken

Jouw salontafel op maat centraal

Het middelpunt van je zithoek is je salontafel. En met een salontafel op maat weet je zeker dat die perfect past bij de rest van je interieur. Dat is belangrijk. Want als de tafel in je zithoek ergens belangrijk voor is, is het wel ontspannen. IN je zithoek laat je de dag van je afglijden. Hang je lekker onderuit voor je favoriete serie. Of kruip je nog even dicht op elkaar met een wijntje. De salontafel  op maat is dan de plek waar jij even je voeten omhoog gooit of dat bakje koffie nog even terugzet. Onze salontafels op maat zetten de puntjes op de i in ieder interieur.

Salontafels op maat die je interieur afmaken

Een woonkamer zonder salontafel of koffietafel is ondenkbaar. Waar laat je anders je kop koffie, zaterdagkrantje of vermoeide benen na een lange dag? Tegelijkertijd is een salontafel iets dat makkelijk aan je aandacht ontsnap. Het is een meubelstuk dat meestal nauwelijks hoger dan je knie is. Je kijkt er dus makkelijk overheen. Met salontafels op maat heb jij de kans om een salontafel op maat te maken die aan geen blik ontsnapt.

Waar moet je op letten bij een salontafel op maat?

Net als bij het meeste maatwerkmeubilair is jouw smaak leidend bij het ontwerpen van je salontafel op maat. Toch zijn er een paar standaarden waarvan het goed is om op de hoogte van te zijn. Zo kunnen wij voor je salontafels op maat maken waar je jarenlang plezier van hebt!

  • Een eerste aandachtspunt je de hoogte van je salontafel. Een salontafel is iets lager dan het zitmeubilair dat eromheen staat. Meet de hoogte van de zittingen van je stoelen en banken op om te ontdekken wat de ideale hoogte voor jouw koffietafel zo moeten zijn. Vaak is een salontafel maximaal tien centimeter lager dan de bijbehorende zitmeubels.
  • De meeste salontafels zijn vierkant of rechthoekig. Dat zal voor de meeste salontafels op maat niet veel anders zijn. Toch ben je niet beperkt tot die vormen: jouw smaak is leidend. Je kunt voor een supermoderne geometrische vorm gaan, of juist voor meer organische vormen kiezen.
  • De salontafel op maat kunnen we van bijna ieder materiaal. Een klassieke salontafel is vaak van hout gemaakt. In moderne interieurs kiezen klanten vaak voor een glazen tafelblad. Je kunt deze materialen ook combineren voor een industriële look.
  • Tot slot bepaal je met de kleur het uiteindelijke uiterlijk van je salontafel op maat. Laat je hem mooi matchen met je bestaande zitmeubels, kies je voor een contrasterende kleur of maak je er nog iets spannenders van? Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën voor een salontafel op maat

De geschiedenis van de salontafel

Dit meubel dat zo’n vanzelfsprekende rol in ons interieur heeft,  heeft een lange geschiedenis. De eerste afbeeldingen van salontafels stammen uit het oude Egypte. In meer dan vierduizend jaar zijn meubels als bedden, armstoelen en dus ook salontafels haast onveranderd gebleven.

In het Nederlandse huishouden vind je de salontafel een stuk minder lang. De eerste exemplaren bij ons in de buurt doken eind achttiende eeuw in Engeland op. Hij kreeg de naam salontafel om zich te onderscheiden van de sofatafel, een hoger meubel dat je achter de sofa platste. Nadat de salontafel in Engeland furore maakte, werd het meubelstuk snel populair in de rest van Europa.

Een salontafel op maat was in die tijd bijna een vanzelfsprekendheid. Maar snel werden deze meubels zo populair dat ze op grote schaal geproduceerd werden. Salontafels op maat zag je veel minder vaak en in de meeste huishoudens vond je exemplaren terug die je ook bij de buren kon zien. MOMAA brengt daar verandering door de salontafel op maat weer eenvoudig beschikbaar te maken.

€ 10 Korting op je bestelling
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg korting op je eerste bestelling.
    Inschrijven
    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statement